Ungt par tryller med maden på kroen i Bjert


Først havde de travlt med at gøre lejligheden på førstesalen i Sdr. Bjert Kro klar, så de kunne rykke ind med
deres to små børn. Så havde de travlt med at lægge sidste hånd på indretningen af kroen, inden de den 3.
november 2018 kunne tage imod langt over 100 gæster, som ville byde det unge kropar velkommen i Sdr.
Bjert. Og lige siden første åbningsdag på kroen den 7. november har de haft travlt med at trylle med
maden, hvad enten de laver hverdagsmad med et tvist eller kokkens univers, hvor de giver den gas.


Kathrine og Emil Rask Bahr har trods den unge alder et imponerende CV med. Hun har været på Restaurant
Ferdinand i Århus, Svinkløv Badehotel og været med på kokkelandsholdet. Han har været souschef på
Svinkløv i tre år, været på to af verdens bedste restauranter i Spanien for at arbejde i tre måneder hvert
sted, bl.a. på El Celler de Can Roca i Girona, som i nogle år blev kåret som verdens bedste restaurant. De
seneste fire år har Emil stået for maden på Hærværk i Århus, som han også var medejer af. Én af de
landsdækkende aviser skrev i foråret 2018, at Hærværk var én af ”boblerne” ift. flere danske Michelinstjerner.


Men Kathrine og Emil gør faktisk en del ud af at sige, at de både vil lave hverdagsmad – dog med et tvist –
og gastronomiske udfordringer på kroen i Bjert.
- Det er ikke sådan, at vi kun sværger til det højgastronomiske. Det skal være jordnært, og vi vil gerne
lave et gæstgiveri, hvor det er hyggeligt at komme, og hvor maden smager godt – et lille univers,
som folk har lyst til at komme tilbage til, siger Kathrine Rask Bahr.


De havde længe været på udkig efter et sted, hvor de kunne have restaurantgæster, selskaber og
overnattende gæster, og hvor der samtidig var plads til familielivet med Karla og Gro, henholdsvis tre år og
syv måneder i dec. 2018.
Parret kom til en tom ordrebog, men der kom allerede den første måned mange selskaber ind i kalenderen.
Og der gik ikke lang tid, før de første gæster begyndte at rose maden højt – både gæster fra restauranten
og selskabsgæster.